menu
Internet & Connectivity
ICT & Cloud
Vaste & mobiele telefonie
Energie
Internet & Connectivity
ICT & Cloud
Vaste & mobiele telefonie
Energie

Wat is “De Cloud”?

Een server waarop bestanden staan en programma’s draaien noemen we de cloud. Meestal is dit een externe server die zich niet fysiek binnen uw organisatie bevindt maar in een datacenter van een leverancier, zoals KPN of Microsoft. Dit betekent dat data en zakelijke programma’s niet meer lokaal op uw eigen computer staan geïnstalleerd. Maar wel met hetzelfde gemak te gebruiken zijn vanuit uw eigen computer, maar dan via de digitale snelweg, het internet.

Welke voordelen heeft “De Cloud”?

De Cloud zorgt ervoor dat u niet meer afhankelijk bent van een vaste werkplek, of een vooraf vastgesteld aantal werkplekken. U kunt dus vanuit iedere plek en op ieder tijdstip in de Cloud werken. Ook kunt u makkelijk het aantal werkplekken op- of afschalen. Ideaal voor een flexibele organisatie.

De ICT-beheerder zorgt ervoor dat alle software up-to-date en beveiligd is en omdat iedereen met dezelfde software werkt via het internet kunnen alle collega’s gebruik maken van één en dezelfde beveiligde Cloud omgeving met razendsnelle updates. Zo bent u er altijd zeker van dat iedere werknemer met up-to-date software werkt en goed beveiligd is. Hierdoor kan er geen gevoelige bedrijfsinformatie weglekken.

Opties voor Cloud services

Er zijn vele Cloud-oplossingen in diverse soorten en maten voor iedere organisatie beschikbaar. Zo is er ook telefonie in de Cloud, ook wel Hosted VoIP telefonie genoemd. Maar er zijn ook andere ICT-onderdelen, denk hierbij aan Microsoft 365, online vergaderen met apps zoals Microsoft Teams maar ook buiten uw werkplek biedt de Cloud u diverse mogelijkheden. Zo kan de security, ICT-beheer en zelfs uw zakelijke infrastructuur naar de Cloud verhuizen. Dit betekent dat ook uw ICT-beheerder op afstand kan werken en vanuit huis de software kan onderhouden met updates.

Op dit moment wordt er heel veel thuis gewerkt en hierbij is een Cloud zeker geen overbodige luxe. De Cloud zorgt ervoor dat al uw collega’s overal en te allen tijde kunnen werken. Dit maakt uw organisatie flexibel en plezierig waardoor er productief gewerkt kan worden. Iets dat onontbeerlijk is voor de ondernemer die op dit moment succesvol wil blijven.

Wat wil u bereiken met de Cloud?

Bedenk van tevoren wat u wil bereiken met de Cloud. Wat zijn uw verwachtingen en waar moeten de werkplekken aan voldoen? Welke software heeft u nodig? Wat zijn uw wensen rondom support, beheer en veiligheid? Wij begeleiden u graag met het maken van de juiste keuzes. Neem vrijblijvend contact met ons op: 024-7601400 - klantenservice@1voice.nl

Wilt u meer weten over dit onderwerp en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op en neem samen met onze professionals de mogelijkheden door.

Neem contact op >Stel je werkplek samen >
Paul Dubbers

Founder
Adviseur Telecom en IT

U kunt bij mij terecht voor álle, zaken zowel commercieel als technisch”
Martin Eenschoten

Sales Manager

Wilt u overal en altijd kunnen werken? Wilt u bestanden delen met uw collega's? En wilt u daarnaast ook nog eens goed bereikbaar zijn via chat, mobiel of video? 1Voice ontzorgt u!
Ik ga op vakantie en neem de juiste databundel
Diverse landen ontvangen weer toeristen. We zijn het reizen naar het buitenland een beetje ontwend en juist daarom deze praktische tip: check je mobiele abonnement en databundel. Niks zo vervelend dan bij terugkomst een forse telefoonrekening
Meer informatie >Archief >
Simone Rutten
Waarmee kan ik je van dienst zijn?

Chat met 1Voice