menu
Internet & Connectivity
ICT & Cloud
Vaste & mobiele telefonie
CRM/ERP koppelingen
Internet & Connectivity
ICT & Cloud
Vaste & mobiele telefonie
CRM/ERP koppelingen

Veel werknemers gefrustreerd door technologie op werkplek

Het blijkt maar weer dat het belangrijk is om de (ICT-)technologie in uw bedrijf op orde te hebben. Uit onderzoek van Freshworks blijkt namelijk dat bedrijven wereldwijd worden geconfronteerd met een potentiële crisis op de werkplek als gevolg van ontoereikende technologie. Hoewel de wereldwijde verschuiving naar hybride werk de grootste stijging in technologie-investeringen in de geschiedenis heeft veroorzaakt, geeft een overweldigende 91% van de werknemers aan gefrustreerd te zijn door ontoereikende technologie om hun werk te kunnen doen.

Tijdens de pandemie gaven bedrijven volgens KPMG het equivalent van 15 miljard dollar per week extra uit aan technologie om werken op afstand mogelijk te maken. Ondanks de snelle veranderingen in onze manier van werken die hieruit voortvloeiden, ontdekte Freshworks dat werknemers melding maakten van wijdverspreide storingen in de werkomgevingstechnologie die ze dagelijks gebruiken. Tot de belangrijkste klachten behoren trage snelheden (51%), lange reactietijden van IT-teams (34%), gebrek aan samenwerking tussen afdelingen (30%), het ontbreken van belangrijke functies/mogelijkheden (28%) en een gebrek aan automatisering (25%).

Strategisch voordeel
Nu de strijd om talent woedt en de helft (44%) van de werknemers wereldwijd nog steeds overweegt om van baan te veranderen, is gebruiksvriendelijke technologie een essentiële factor voor de tevredenheid van werknemers. Dit wordt erkend door bedrijfsleiders wereldwijd, van wie 71% erkent dat werknemers zullen overwegen om een nieuwe werkgever te zoeken als hun huidige baan geen toegang biedt tot de tools, technologie of informatie die ze nodig hebben om hun werk goed te doen.

Bredere gevolgen van inadequate technologie
De ervaring van werknemers is niet het enige dat wordt beïnvloed door ontoereikende werkplektechnologie, het is ook schadelijk voor het bedrijf in bredere zin. Uit onderzoek blijkt dat gedateerde technologie de productiviteit van bedrijven beperkt, omdat gefrustreerde werknemers worstelen met dagelijkse IT-uitdagingen. Meer dan de helft (57%) van de ontevreden werknemers zegt dat hun huidige software hen minder productief maakt. Bijna de helft (44%) van de ondervraagde werknemers zegt dat de tijd die zij besteden aan het oplossen van technologische problemen is toegenomen sinds het begin van de pandemie.

Nog zorgwekkender is dat de stressniveaus van werknemers de pan uit rijzen als gevolg van inadequate werktechnologie; bijna de helft (49%) van de ondervraagde werknemers zegt dat inadequate werktechnologie hen stress bezorgt en 48% beweert dat het hun mentale gezondheid negatief heeft beïnvloed.

Het moge duidelijk zijn: het is belangrijk om binnen uw bedrijf (en dus ook op werkplekken op afstand) de zaken technologisch gezien op orde te hebben. 1Voice helpt u daar graag bij. Sterker nog: u kunt op onze website zelf al beginnen met het inrichten van uw (adequate) werkplek. Doe er uw voordeel mee!

Start hier met het inrichten.
 
 
Wilt u meer weten over dit onderwerp en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op en neem samen met onze professionals de mogelijkheden door.

Neem contact op >Stel je werkplek samen >
Paul Dubbers

Founder
Adviseur Telecom en IT

U kunt bij mij terecht voor álle, zaken zowel commercieel als technisch”
Axel Butter

Service Manager

Ik sta altijd voor u klaar om u te helpen en begeleiden met alle technische vragen omtrent Voice over IP en IT-zaken
Het fundament van cybersecurity: uw medewerkers!
In het tijdperk van digitale transformatie en toenemende afhankelijkheid van technologieën, is het essentieel voor organisaties om een stevig cybersecuritybeleid te hebben. Vaak wordt de nadruk gelegd op geavanceerde firewalls, encr
Meer informatie >Archief >
Shanna Poelen
Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Chat met 1Voice

Hulp op afstand