menu
Internet & Connectivity
ICT & Cloud
Vaste & mobiele telefonie
CRM/ERP koppelingen
Internet & Connectivity
ICT & Cloud
Vaste & mobiele telefonie
CRM/ERP koppelingen

Uitrol moderne IT-werkplek: wat is er voor nodig?Als werkgever wilt u uw medewerkers optimaal faciliteren, bijvoorbeeld in de vorm van een moderne werkplek. Op die manier kunnen zij altijd en overal werken, of dat nu op een laptop, PC, tablet of telefoon gebeurt. Daar zijn de juiste spullen voor nodig, maar ook op de achtergrond (cybersecurity) moet alles kloppen. En minstens zo belangrijk: de uitrol moet goed gebeuren. Alleen zo krijgt u uw medewerkers mee en functioneert uw IT-inrichting uiteindelijk naar behoren. Drie factoren die daar bij kunnen helpen:

1) Betrek de eindgebruikers
Meteen misschien wel de meest belangrijke factor. De eindgebruiker (uw medewerker) zal in meer of mindere mate de oude vertrouwde manier van werken moeten loslaten. Dan helpt het als ze daar de voordelen van inzien én inspraak hebben in hoe de nieuwe manier van werken wordt ingericht. Laat hen daarom meebeslissen. Daarbij gaat het niet alleen om de werkplekken op kantoor, maar is het ook goed om na te denken over eventuele thuiswerkplekken. Ook daar moet een medewerker zich lekker voelen. Probeer dus ook díe plek te faciliteren, alleen dan kan ook vanuit huis op de moderne manier gewerkt worden. 

2) Eigen inzicht: van ondersteunend naar noodzakelijk
IT heeft de afgelopen decennia nogal wat ontwikkelingen doorgemaakt. Waar het  eerst vooral een ondersteunende functie had, vormt de technologie inmiddels het hart van menig bedrijf. Dat brengt ook de nodige verantwoordelijkheden met zich mee. Systemen verouderen steeds sneller, waardoor ze soms niet meer geschikt zijn als u als bedrijf wilt bijblijven. Houdt uw systemen daarom regelmatig tegen het licht, dat voorkomt dat u als bedrijf straks achter de feiten aanloopt. 

3) Veiligheid: technologisch én organisatorisch
We berichtten er al veel vaker over: cybersecurity. Malware, phishing, ransomware….noem het maar op. Feit is en blijft dat het niet de vraag is óf uw bedrijf een keer wordt aangevallen, maar alleen wannéér dat zo is. Wanneer vanaf verschillende plekken gewerkt wordt, zijn de potentiële risico’s ook groter. Beperk die risico’s. Dat kan zowel op technisch vlak als op organisatorisch gebied. Bij dat laatste gaat het over het creëren van bewustzijn bij personeel. Alert zijn bij verdachte e-mails, geen spullen laten slingeren (laptop, smartphone, datadragers) etc. Op technisch vlak gaat het bijvoorbeeld om goede beveiligingssoftware, zorgen voor back-ups, twee-factor-authenticatie en om belangrijke informatie ook buiten uw netwerken bewaren. Alleen als die zaken goed voor elkaar zijn, kan de moderne werkplek uiteindelijk een succes worden.

Hulp nodig?
Zorg er voor dat de moderne werkplek goed wordt uitgerold. Hoe beter de uitrol, hoe groter de kans op succes. Heeft u hulp nodig bij deze zaken of wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op via klantenservice@1voice.nl of 024 – 760 14 00.
Wij nemen u graag mee door dit hele proces.

 
Wilt u meer weten over dit onderwerp en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op en neem samen met onze professionals de mogelijkheden door.

Neem contact op >Stel je werkplek samen >
Paul Dubbers

Founder
Adviseur Telecom en IT

U kunt bij mij terecht voor álle, zaken zowel commercieel als technisch”
Axel Butter

Service Manager

Ik sta altijd voor u klaar om u te helpen en begeleiden met alle technische vragen omtrent Voice over IP en IT-zaken
Trots, dankbaar… opwindend nieuws!
“Met een hart vervuld van trots en dankbaarheid delen wij het opwindende nieuws dat 1Voice door haar gewaardeerde klanten zeer hoog beoordeeld is, met een buitengewone NPS score van maar liefst 59. De NPS wordt berekend aan de hand va
Meer informatie >Archief >
Shanna Poelen
Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Chat met 1Voice

Hulp op afstand