menu
Internet & Connectivity
ICT & Cloud
Vaste & mobiele telefonie
CRM/ERP koppelingen
Internet & Connectivity
ICT & Cloud
Vaste & mobiele telefonie
CRM/ERP koppelingen

Smartphone: onmisbaar, maar ook een bedrijfsrisico

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en worden ook zakelijk volop gebruikt. Mailen, documenten delen, videobellen en bankzaken regelen waar u maar bent. Dat is handig, maar brengt ook risico’s met zich mee. Als kwaadwillenden zich toegang verschaffen tot uw telefoon bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er dingen die u kunt doen om het hackers zo moeilijk mogelijk te maken.

Alle informatie binnen handbereik. Het is wat de smartphone zo populair maakt, maar tegelijkertijd ook zijn kwetsbaarheid. Want het is prettig als uw werknemers altijd en overal bij de juiste informatie kunnen komen, maar het wordt vervelend als dat ook voor onbevoegden geldt. Hackers kunnen namelijk veel schade aanrichten als ze in de mobiele telefoons van uw bedrijf zitten. Ze kunnen meekijken met wat er wordt getypt en zo bijvoorbeeld wachtwoorden vergaren. Daarmee zijn uw accounts mogelijk snel in verkeerde handen. Bankiert u met uw smartphone? Ook daarmee is het dan natuurlijk oppassen geblazen.

Nooit wachtwoorden delen, nooit vage bestanden downloaden van onbekende komaf, geen persoonlijke informatie geven in een telefoongesprek. Het zijn allemaal zaken waarvoor dikwijls gewaarschuwd wordt in de strijd tegen hackers.  Er zijn echter meer dingen die u kunt doen om uw waardevolle gegevens te beschermen.

1) Gebruik een veilige internetverbinding
 Zorg ervoor dat u altijd veilig internet gebruikt en geef ook uw medewerkers opdracht hier op te letten. Het kan namelijk handig lijken, gratis wifi in bijvoorbeeld een restaurant, maar vaak zijn dergelijke netwerken matig beveiligd. Voor huis-tuin-en-keukengebruik misschien niet zo erg, maar bij zaken als bankieren ronduit risicovol. Niet doen dus.

2) Zorg dat uw telefoon up-to-date is
Een onderschatte bijdrage aan de veiligheid is het up-to-date houden van uw smartphone en die van uw medewerkers. ‘Oh, dat doe ik later wel’ is een veelvoorkomende gedachte, maar het is toch echt beter om het direct te doen wanneer een fabrikant een update uitbrengt. Bij zo’n update wordt namelijk vaak ook de beveiliging verder aangescherpt. Niet uitstellen, maar updaten dus!

3) Beveilig uw accounts
Houd uw persoonlijke informatie privé en zorg dat onwelwillenden geen toegang krijgen tot uw accounts. Het klinkt zo logisch, maar vaak kan de beveiliging toch echt een stuk beter. Door een extra laag in de beveiliging aan te brengen bijvoorbeeld. Dat kan in de vorm van tweestapsverificatie, waarbij u een code ontvangt (per sms of via een speciale authenticatieapp) wanneer u ergens wilt inloggen. Zonder code is inloggen onmogelijk, zelfs wanneer een eventuele hacker uw wachtwoord weet.

Wilt u zeker weten dat uw (bedrijfs)telefoons goed beveiligd zijn, dan kunt ook denken aan Mobile Device Management (MDM). Daarbij draait het allemaal om het beheer van alle mobiele apparaten die bij uw bedrijf in gebruik zijn. Het beheer van zaken als instellingen, gebruikersrechten en beveiliging gebeurt dan allemaal vanaf één centraal punt. Dat verkleint de kans op persoonlijke vergissingen aanzienlijk. 

Wilt u meer weten over dit onderwerp, neem dan gerust contact op met 1Voice (www.1voice.nl / 024 -760 14 00)
Wilt u meer weten over dit onderwerp en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op en neem samen met onze professionals de mogelijkheden door.

Neem contact op >Stel je werkplek samen >
Paul Dubbers

Founder
Adviseur Telecom en IT

U kunt bij mij terecht voor álle, zaken zowel commercieel als technisch”
Axel Butter

Service Manager

Ik sta altijd voor u klaar om u te helpen en begeleiden met alle technische vragen omtrent Voice over IP en IT-zaken
De voordelen van werken in de cloud voor bedrijven
In de snel evoluerende zakelijke wereld is technologie de drijvende kracht achter groei en efficiëntie. Werken in de cloud – het zogenaamde cloud computing – kan daar in stevige mate aan bijdragen. Het biedt talloze voor
Meer informatie >Archief >
Shanna Poelen
Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Chat met 1Voice

Hulp op afstand