menu
Internet & Connectivity
ICT & Cloud
Vaste & mobiele telefonie
CRM/ERP koppelingen
Internet & Connectivity
ICT & Cloud
Vaste & mobiele telefonie
CRM/ERP koppelingen

Nederland op één na beste land voor remote werken

Nederland, Denemarken en Duitsland zijn de top 3 landen voor remote werken, volgens nieuw onderzoek van cybersecuritybedrijf NordLayer  Vorig jaar creëerde het bedrijf de Global Remote Work Index (GRWI), die bekijkt wat de beste en slechtste landen zijn voor werken op afstand op basis van vier verschillende criteria: cyberveiligheid economische veiligheid, digitale en fysieke infrastructuur en sociale veiligheid. Toch valt er op het gebied van cyberveiligheid nog wel wat te winnen.

Dit jaar heeft NordLayer 108 landen beoordeeld, vergeleken met 66 vorig jaar. Dit zijn de top 10 landen die volgens de gegevens van dit jaar de beste plekken zijn voor remote werken:
 1. Denemarken
 2. Nederland
 3. Duitsland
 4. Spanje
 5. Zweden
 6. Portugal
 7. Estland
 8. Litouwen
 9. Ierland
 10. Slowakije

Nederland gaat ruim op kop in de Benelux
Nederland ligt ver voor op de rest van de Benelux-landen, met België op de 12e en Luxemburg op de 27e plaats. Het punt dat Nederland het meest onderscheidt van zijn buren is de sociale veiligheid, waar het duidelijk aan kop gaat (2e), met Luxemburg op de 9e plaats en België op de 27e.

Ook wat betreft economische veiligheid neemt Nederland de leiding (11e), hoewel België op de voet volgt op de 12e plaats. Luxemburg staat een heel stuk lager. Dit is vooral te danken aan de aantrekkelijkheid van Nederland als toeristische bestemming (4e) en het wijdverbreide gebruik van het Engels (2e), terwijl het wat betreft  gezondheidszorg en kosten van levensonderhoud een middenpositie inneemt.

Op het gebied van cyberveiligheid doet België (9e) het beter dan Nederland en Luxemburg. En op het gebied van fysieke en digitale infrastructuur staat Luxemburg (7e) op de eerste plaats, gevolgd door Nederland.

Maak cyberveiligheid een dagelijkse gewoonte
Ook al hebben sommige grote techbedrijven onlangs hun werknemers terug naar kantoor gehaald of een hybride werkmodel geïntroduceerd, remote werken is een blijvertje. Het is niet zomaar een trend — het is een fundamentele verschuiving in hoe we productiviteit en de balans tussen werk en privé benaderen. Door op afstand te werken, kunnen onze teams hun volledige potentieel benutten, ongeacht geografische grenzen.
 
Veiligheidstips voor mensen die op afstand willen werken:
 • Gebruik altijd een virtual private network (VPN). Een VPN versleutelt je internetverbinding en helpt je persoonlijke informatie te beschermen tegen nieuwsgierige ogen. Dit is essentieel wanneer je verbinding maakt met openbare wifi-netwerken.
   
 • Zorg er ook voor dat op al je apparaten, waaronder smartphones, tablets en laptops, de nieuwste software-updates zijn geïnstalleerd. Deze updates bevatten vaak beveiligingspatches die kunnen helpen beschermen tegen bekende kwetsbaarheden.
   
 • Wees voorzichtig met openbare wifi en vermijd toegang tot gevoelige informatie zoals online bankieren of het invoeren van wachtwoorden op openbare wifi-netwerken, tenzij je een VPN gebruikt. Hackers kunnen gemakkelijk gegevens onderscheppen op onbeveiligde netwerken.
   
 • Schakel tweefactorauthenticatie in (waar mogelijk) voor je e-mailaccounts, social media-profielen en andere online diensten die je onderweg gebruikt. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe door een tweede vorm van verificatie te vragen tijdens het inloggen.
   
 • Gebruik sterke en unieke wachtwoorden. Maak sterke wachtwoorden voor al je online accounts en vermijd het gebruik van hetzelfde wachtwoord op meerdere platforms. Overweeg het gebruik van een password manager zoals NordPass om complexe wachtwoorden te genereren en veilig op te slaan.
 
“In deze tijd van werken op afstand is cybersecurity niet alleen een optie. Het is een absolute noodzaak om onze gegevens veilig te stellen en onze organisatie te beschermen tegen evoluerende cyberdreigingen. Remote werken biedt nieuwe mogelijkheden, maar stelt ons ook bloot aan potentiële veiligheidsrisico's. Waakzaamheid op het gebied van cybersecurity is onze eerste verdedigingslinie", aldus de onderzoekers van NordLayer.


Wilt u met uw organisatie stappen zetten op dit gebied of weet u eigenlijk niet zo goed hoe uw bedrijf er voor staat qua cybersecurity? Neem dan gerust contact met ons op via klantenservice@1voice.nl of 024 – 760 1400
 
 
Wilt u meer weten over dit onderwerp en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op en neem samen met onze professionals de mogelijkheden door.

Neem contact op >Stel je werkplek samen >
Paul Dubbers

Founder
Adviseur Telecom en IT

U kunt bij mij terecht voor álle, zaken zowel commercieel als technisch”
Axel Butter

Service Manager

Ik sta altijd voor u klaar om u te helpen en begeleiden met alle technische vragen omtrent Voice over IP en IT-zaken
Berichtje van Job
"Mijn stageperiode zit erop! Vier maanden heb ik mee mogen draaien bij 1Voice. Ik heb bij 1Voice in korte tijd heel veel geleerd! Met dank aan mijn stagebegeleider, die alles heel fijn en goed heeft uitgelegd. In mijn stagepe
Meer informatie >Archief >
Shanna Poelen
Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Chat met 1Voice

Hulp op afstand