menu
Internet & Connectivity
ICT & Cloud
Vaste & mobiele telefonie
Energie
Internet & Connectivity
ICT & Cloud
Vaste & mobiele telefonie
Energie

Ik ga op vakantie en neem de juiste databundel

Diverse landen ontvangen weer toeristen. We zijn het reizen naar het buitenland een beetje ontwend en juist daarom deze praktische tip: check je mobiele abonnement en databundel. Niks zo vervelend dan bij terugkomst een forse telefoonrekening voor datagebruik in het buitenland.

Een vergissing is zo gemaakt

Nu denk je vast dat dataverbruik valt onder je abonnement en/of groepsbundel. In veel gevallen klopt dat en zeker ook voor gebruik in Europa. Helaas komt het toch vaak voor dat een gebruiker het land dat hij/zij bezoekt, daadwerkelijk binnen de bundel valt. Denk alleen al aan hoeveel mensen naar Turkije op vakantie gaan of op familiebezoek. En laat dit land nou net niet binnen de bundel vallen. Je zal niet de eerste zijn die zich hierin vergist.

Check deze link

Ben je beheerder van de zakelijke abonnementen binnen je bedrijf en maak je gebruik van een groepsbundel? https://www.kpn.com/mobiel-abonnement/bundels/buitenland/binnen-eu.htm En deel ‘m ook intern.

Roaming, wifi, of voordeelbundel

Je kan er natuurlijk voor kiezen om ‘roaming’ (gebruik in het buitenland) uit te zetten en alleen gebruik te maken van wifi verbinding. Dit laatste is trouwens niet zonder gevaar op cybercrime. Beter is dan om een extra voordeelbundel aan te vragen. Hierbij voorkom je buitenbundel kosten.

Dataverbinding werkt niet. Check deze tips

Het komt nog wel eens voor dat je geen verbinding krijgt met het netwerk in het land dat je bezoekt, of dat je geen dataverbinding hebt. Doorloop dan deze stappen:

  1. Zet je toestel uit en aan
  2. Check of ‘Roaming’ is ingeschakeld
  3. Is je APN goed ingesteld (veelal is dit ‘internet’, in te stellen onder Mobieledatanetwerk)
  4. Selecteer handmatig een netwerk. Bij Apple via ‘Mobiel netwerk’ en Android ‘Namen toegangspunten’
  5. Stuur een SMS naar 1330 met ‘JA’ om een blokkade op data roaming te deactiveren. Belangrijk te weten dat de kosten dan kunnen gaan oplopen.

Extra hulp en informatie

Kom je er niet uit of heb je nog aanvullende vragen? We staan je graag te woord en zorgen voor de juiste bundels. We wensen je een fijne en zorgeloze vakantie!

Wilt u meer weten over dit onderwerp en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op en neem samen met onze professionals de mogelijkheden door.

Neem contact op >Stel je werkplek samen >
Paul Dubbers

Founder
Adviseur Telecom en IT

U kunt bij mij terecht voor álle, zaken zowel commercieel als technisch”
Martin Eenschoten

Sales Manager

Wilt u overal en altijd kunnen werken? Wilt u bestanden delen met uw collega's? En wilt u daarnaast ook nog eens goed bereikbaar zijn via chat, mobiel of video? 1Voice ontzorgt u!
Microsoft focust met updates voor Teams, PowerPoint en Outlook op hybride werken
Meer informatie >Archief >
Danielle Derks
Waarmee kan ik je van dienst zijn?

Chat met 1Voice