menu
Internet & Connectivity
ICT & Cloud
Vaste & mobiele telefonie
CRM/ERP koppelingen
Internet & Connectivity
ICT & Cloud
Vaste & mobiele telefonie
CRM/ERP koppelingen

5 tips: minder risico op een hack

Bijna iedereen weet van de risico’s en toch gebeurt het nog steeds veel te veel: het wordt hackers nog altijd niet moeilijk genoeg gemaakt om bij vertrouwelijk bedrijfsgegevens te komen. Ook een grote organisatie als de KNVB bleek onlangs niet veilig, toen hackersgroep LockBit middels gijzelsoftware persoonsgegevens van de voetbalbond wist te stelen. Naar verluidt betaalde de KNVB uiteindelijk zelfs een stevige som aan losgeld om de gegevens weer veilig te stellen.

Als ondernemer wilt u uiteraard voorkomen dat u op deze manier voor het blok wordt gezet. Daarom geven we hier 5 tips om de kans om gehackt te worden een stuk te verkleinen!

1) Voed uw medewerkers op!
Klinkt misschien wat flauw, maar meer dan de helft van alle datalekken komt voort uit onzorgvuldig handelen van mensen. Een fout linkje aanklikken, een mailtje naar de verkeerde persoon, het kwijtraken van datadragers (USB-stick) met bedrijfsinformatie. Het is allemaal zo gebeurd in een moment van onachtzaamheid. Houd elkaar scherp en hamer op voorzichtigheid!

2) Beveilig uw netwerk
Zó voor de hand liggend, maar toch nog regelmatig ondermaats. Zorg niet alleen voor goede beveiligingssoftware, maar voer vooral ook tijd updates uit én wijzig regelmatig uw wachtwoorden. Met name dat laatste wordt vaak als ‘lastig’ gezien, maar hier zijn handige wachtwoordmanagers voor. Een (veilig) hulpje voor het beheer van uw wachtwoorden.

3) Sla niet lokaal op
Slaat u (of slaan uw medewerkers) bestanden op mobiel, laptop of tablet op? Niet doen! Het zal niet voor het eerst (en helaas ook niet voor het laatst) zijn dat iemand zijn of haar device verliest, met alle gevolgen van dien. Bestanden met bedrijfsinformatie, contactgegevens van derden…alles valt zomaar in handen van de (mogelijk oneerlijke) vinder.

4) Gebruik geen gratis wifi
Het lijkt zo handig. Tijdens een lunch even online via het gratis wifinetwerk van de betreffende horecalocatie. Toch is dat geen goed idee. Het is voor onwelwillenden relatief makkelijk om in te breken op zo’n netwerk, dus erg veilig is het niet. Gebruik van liever de hotspot van je smartphone als je toch online wil.

5) Houd je mailbox netjes
Met enige regelmaat je mailbox opschonen, ook dat draagt bij aan veiliger werken. Feitelijk is je mailbox een gigantische verzameling van documenten, linkjes en meer. Veelal gewoon veilig, maar hoe meer je er verzamelt, hoe groter de kans dat er ook potentiële risicogevallen tussen zitten. Schoon de boel dus zo nu en dan op en verwijder wat je niet meer nodig hebt. Documenten met echt vertrouwelijke informatie kun je misschien sowieso beter niet via email versturen. Gebruik dan liever een beveiligde server.

Wilt u met uw organisatie stappen zetten op dit gebied, weet u niet zeker hoe uw bedrijf er op dit gebied voor staat of wilt u gewoon meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op via klantenservice@1voice.nl of 024 – 760 14 00.

 

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op en neem samen met onze professionals de mogelijkheden door.

Neem contact op >Stel je werkplek samen >
Paul Dubbers

Founder
Adviseur Telecom en IT

U kunt bij mij terecht voor álle, zaken zowel commercieel als technisch”
Axel Butter

Service Manager

Ik sta altijd voor u klaar om u te helpen en begeleiden met alle technische vragen omtrent Voice over IP en IT-zaken
Berichtje van Job
"Mijn stageperiode zit erop! Vier maanden heb ik mee mogen draaien bij 1Voice. Ik heb bij 1Voice in korte tijd heel veel geleerd! Met dank aan mijn stagebegeleider, die alles heel fijn en goed heeft uitgelegd. In mijn stagepe
Meer informatie >Archief >
Shanna Poelen
Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Chat met 1Voice

Hulp op afstand