T-Mobile beste netwerk

  • 2-4-2019

t-mobile2.jpg


Voor de vierde opeenvolgende keer behaalt T-Mobile nipt de hoogste score in de P3-test voor mobiele netwerken. De resultaten van de test werden op maandag gepubliceerd.


Het Duitse telecommunicatiebedrijf P3 schrijft dat de Nederlandse mobiele infrastructuur al jaren bijzonder hoog scoort op gebieden als snelheid en betrouwbaarheid. Ook Vodafone en KPN doen het nog steeds goed in de test, waarbij KPN zelfs een verbetering zag in haar prestaties in het afgelopen jaar.


Het netwerk van Vodafone had de meeste storing: in totaal was het zeventien uur lang niet mogelijk om gebruik te maken van het netwerk, gedurende een periode van juni vorig jaar tot februari dit jaar. KPN scoorde bij deze test het beste, met slechts één uur storing.


Wel schrijft P3 dat de mobiele data-uitwisseling op Nederlandse treinen nog steeds tegenvalt, waarbij KPN relatief de beste score behaalde (91 procent). Daarnaast slaagt KPN er in om net iets sneller verschillende telefoons aan elkaar te verbinden dan de andere twee providers.


Verschillende testen

P3 test mobiele netwerken door meerdere auto's de Nederlandse snelwegen op te sturen en ze vanuit verschillende locaties naar elkaar te laten bellen via een Samsung Galaxy S9-telefoon. Ook moeten voetgangers in verschillende steden en vanuit de trein naar vaste locaties bellen. Tegelijkertijd wordt er data uitgewisseld, bijvoorbeeld door webpagina's te downloaden en bestanden te uploaden.


Daarnaast testten zo'n 26.000 mensen via crowdsourcing het netwerk, vanaf december vorig jaar tot februari. Het getestte gebied beslaat 21 steden, 31 dorpen en een aantal snelwegen, en daarmee 5.7 miljoen Nederlanders.


T-Mobile scoorde onder andere het hoogste in de test omdat honderd procent van alle telefoontjes vanuit de auto vlekkeloos verliep. Bij Vodafone was dat 99.7 procent, bij KPN 99.5 procent. Onder voetgangers in de stad was het juist Vodafone die de honderd procent bereikte, KPN en T-Mobile bleven iets achter.


Bron: nu.nl


Service

Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op!

024-7601400