Opnieuw een vrouwenquotum bij KPN

  • 25-6-2018

Opnieuw een vrouwenquotum bij KPN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KPN voert opnieuw een vrouwenquotum voor topfuncties in. Het bedrijf schakelt daarnaast speciale wervingsbureau's in om meer vrouwen in topposities aan te trekken.

Dit zegt topman Máximo Ibarra in het nieuwe intern blad van KPN genaamd 'De Max', dat is opgezet op initiatief van het vrouwennetwerk binnen KPN. Het AD meldt dat KPN volgens Ibarra streeft naar minstens 30% vrouwen in de top, iets waaraan het bedrijf geen termijn heeft verbonden. "Om dit doel te bereiken hebben we een verplicht beleid geïmplementeerd. De shortlist voor een job moet uit minstens vijftig procent vrouwelijke kandidaten bestaan. Dat we een technisch georiënteerd bedrijf zijn is geen reden voor excepties", citeert het AD uit de bijdrage van Ibarra in het interne blad van KPN.

Maatregelen

Concreet betekent dit dat bij vacatures vanaf loonschaal twaalf de helft van alle kandidaten een vrouw moet zijn. Daarnaast krijgen managers diversiteitsdoelstellingen mee, waarmee zij medeverantwoordelijk worden voor het aantrekken van meer vrouwen in hogere functies. Ook gaat KPN een samenwerking aan met Stichting Topvrouwen, dat een database heeft opgezet met vrouwen die geschikt zijn voor directiefuncties en commissariaten.

KPN voerde in 2009 ook al een vrouwenquotum in onder bestuur van de toenmalig topman Ad Scheepbouwer. Diens opvolger Eelco Blok schafte dit quotum weer af.

Bron: https://dutchitchannel.nl/602857/kpn-voert-opnieuw-vrouwenquotum-in.html 


Service

Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op!

024-7601400