'T-Mobile heeft snelste mobiele netwerk van Nederland'

  • 23-4-2018

Afbeeldingsresultaat voor Vodafone, KPN en Tele2, t mobile

T-Mobile is van de vier grootste providers in Nederland het beste getest.

Dat blijkt uit onderzoek van het Duitse adviesbureau P3 in samenwerking met Connect. Naast T-Mobile werden ook Vodafone, KPN en Tele2 getest op data en spraak.

 

De netwerken van T-Mobile en Vodafone werden allebei beoordeeld als 'voortreffelijk'. Zij haalden een score tussen de 950 en 1000 (977 voor T-Mobile en 962 voor Vodafone), waarbij duizend als het maximaal haalbare aantal punten geldt.

 

KPN en Tele2 haalden respectievelijk 940 en 908 punten en werden daarmee beoordeeld als 'heel goed'.

 

T-Mobile

P3 voerde dit onderzoek voor het vierde jaar op rij uit. T-Mobile kwam dit jaar voor de derde keer als beste uit de bus. Zowel T-Mobile als Vodafone en KPN verbeterden hun scores ten opzichte van vorig jaar. Tele2 verloor 11 punten.

 

T-Mobile behaalde de eerste plek omdat het datanetwerk vijftien punten beter was dan dat van Vodafone. Beide partijen behaalden op het gebied van bellen 396 punten. KPN haalde één punt meer voor het datanetwerk dan Vodafone, maar had ruim twintig punten minder voor spraak.

 

Onderzoek

De tests van P3 werden uitgevoerd in 21 steden en 31 kleinere steden. In totaal werd een gebied onderzocht waarin ruim 5,7 miljoen mensen wonen. Dat komt neer op 34 procent van de Nederlandse bevolking.

 

Voor de metingen werden Samsung Galaxy S7-telefoons gebruikt.

Bron: https://www.nu.nl/mobiel/5211419/-t-mobile-heeft-snelste-mobiele-netwerk-van-nederland.html


Service

Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op!

024-7601400