Telefonie vraagtukken Hyster opgelost

  • 15-1-2018

1Voice Nijmegen beantwoordt klantvragen van

Hyster Yale met complete telefonie oplossingen

 

 NIJMEGEN – Stel, je hebt een multinational en je bent op zoek naar een totaal oplossing voor je telefonie. Wie ga je dan bellen? Hyster-Yale is een van de grootste wereldwijde leveranciers van vorkheftrucks in de industriebranche. Naast dat ze ’s werelds meest robuuste heftruck leveren, bieden ze een compleet aanbod aan machines voor materials handling. Van de grootste containertrucks en reachstackers tot industriële vorkheftrucks en speciale magazijnmachines in vrijwel alle soorten en maten.

 

De vestiging van Hyster-Yale in Nederland bevindt zich in Nijmegen. Deze vesting wordt ook wel het ‘big truck developcentre’ genoemd. Ook bevindt zich hier hun Europese distributiecentrum. Wereldwijd heeft Hyster-Yale 5000 medewerkers waarvan de eerste 400 telefonie-aansluitingen zijn opgeleverd op 1 locatie.

 

De klantvraagstukken van Hyster-Yale
Eenvoudig en snel kunnen communiceren, daar lag de vraag van Hyster-Yale. Hyster-Yale’s telefooncentrale, de vaste telefoons en het telefoonsysteem waren gezien de leeftijd aan vervanging toe. In tegenstelling tot de markttrend wil Hyster-Yale een eigen telefooncentrale in huis (en dus niet in de cloud buiten de deur). Zodat ze niet afhankelijk zijn van verbinding (trunk) en hosting. Interne bereikbaarheid is leidend voor Hyster-Yale. Collega’s moeten onderling makkelijk en snel contact kunnen opnemen. Ook schakelsnelheid en adequate ondersteuning van de telefoniepartner stond bovenaan de wensenlijst. Te meer omdat de telefonie-omgeving volledig wordt gemanaged door 1Voice.

 

De oplossing?
1Voice heeft Xelion-telefonie geïnstalleerd op een dedicated HP-server met softphones en Yealink-telefoontoestellen. Er zijn diverse vpn-koppelingen gemaakt en een koppeling met active directory. Het verkeer loopt via een aparte 1-op-1 10mb glasvezelverbinding. Via het adresboek van de Xelion-software zijn de werknemers van Hyster-Yale in staat om snel collega’s te vinden en te bellen en indien gewenst een chatbericht te sturen. De server bevindt zich in hun eigen state of the art datacenter op het grondgebied van Hyster-Yale. Deze is volledig redundant opgebouwd met een eigen noodstroomvoorzieningen incl. generatoren. Dus volledig in de cloud, met de voordelen van onpremice.

 

Winst?
Er is een kostenbesparing doordat de traditionele telefoonlijn opgeheven werd, op het internationaal verkeersniveau scheelde dat ruim 32%. De Xelion software voldoet aan de huidige behoefte, maar is daarnaast in staat om mee te groeien met Hyster-Yale. Er worden telkens nieuwe relevante functies aan Xelion toegevoegd. Bovendien biedt Xelion een chatfunctie en informatie over de aanwezigheid van collega’s. Essentiële tijdsbesparing en optimalisatie van bedrijfscommunicatie zijn gerealiseerd doordat collega’s sneller en beter bereikbaar zijn. Dankzij de softphone kunnen alle medewerkers over de hele wereld de Xelion functionaliteiten gebruiken, alsof ze op kantoor zijn. En onderling kosteloos bellen, zolang er maar internet is. En sites over de hele wereld plaatsen hun bestellingen voor parts in eigen klantcontact-center.

De essentiële keuze voor het juiste platform was dan ook het makkelijk bouwen en onderhouden van de meer talen keuzemenu’s. Last but not least zijn er meer dan 100 mobiele gebruikers die telefoneren via de gratis ‘state-of-the-art’ Xelion app. Deze vast-mobiele integratie werkt met elke provider. Een van de vele voordelen is de scheiding tussen zakelijk en privé, en mobiel bellen met een vast nummer.

 

Wat maakt dit project bijzonder en innovatief?
Wat bijzonder is is het feit dat een wereldspeler als Hyster-Yale heeft gekozen voor een puur Nederlands product. 1Voice heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de diverse telefonie-oplossingen
die wereldwijd beschikbaar zijn. Daarbij is naar de best passende oplossing gekeken waar het gaat om functionaliteit, het kostenaspect (bij voorkeur kostenneutraal, maar het liefst een besparing), de toekomstbestendigheid van de oplossing, de eenvoud van inrichten en het gebruiksgemak. Het mooie van deze oplossing is tevens dat de buitenlandse vestigingen van Hyster-Yale eenvoudig op dezelfde oplossing kunnen worden aangesloten; op deze manier kunnen collega’s bij Hyster-Yale wereldwijd intern met elkaar bellen.

“Gebruikers kunnen overal ter wereld met elkaar verbonden zijn via chat, telefoon, email en dat alles vanuit een applicatie.”

 Service

Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op!

024-7601400