iPhone 7 officieel aangekondigd!

  • 8-9-2016


Apple heeft vanavond in San Francisco de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus officieel aangekondigd. Het nieuwe toestel is in meerdere kleuren verkrijgbaar en in twee modellen met 4,7- en 5,5-inch scherm. Het design van de nieuwe iPhones zal grotendeels hetzelfde blijven, maar binnenin zit behoorlijk wat vernieuwing. Vooral wat de camera betreft heeft Apple flink uitgepakt. In dit artikel leest u alles wat er nieuw is aan de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus.

iPhone 7.png

Kleuren
Qua kleuren kunt u dit jaar in ieder geval kiezen voor twee nieuwe donkere kleuren: zwart (mat) en gitzwart (glimmend, Jet Black). Het glimmende zwart is te danken aan een speciaal productieproces en het toestel is zodanig ontworpen dat je de antennelijnen bijna niet meer ziet. Apple laat op de website wel weten dat de glans door het gebruik minder kan worden, waardoor de behuizing wat doffer wordt. Als u dit wilt voorkomen, raadt Apple een hoesje aan. Daarnaast komt er een matzwarte versie met glimmend logo. De andere kleuren zijn rosegoud, goud, zilver, maar niet spacegrijs.


iPhone 7.jpeg

 

Nieuwe homeknop en waterbestendig
Het design van de iPhone 7 lijkt qua design erg op de vorige modellen. Het grootste verschil is aan de achterkant zichtbaar: de antennestrepen zijn beter weggewerkt. Apple heeft een nieuwe homeknop ontwikkeld, zoals al eerder was uitgelekt. Deze knop kunt u niet meer indrukken, maar geeft feedback via trillingen. Dit is vergelijkbaar met Force Touch op de MacBooks. Het is mogelijk door een nieuwe generatie Taptic Engine (die we kennen van de Apple Watch). De iPhone 7 is bovendien IP67-gecertificeerd, wat inhoudt dat het toestel water- en stofbestendig is.


Dubbele camera alleen op iPhone 7 Plus
Vanaf de iPhone 7 gaan de 4,7-inch en 5,5-inch uitvoering meer van elkaar verschillen. Beide toestellen krijgen een verbeterde 12-megapixel camera.

iPhone 7 Silver.jpeg

We beginnen bij de 4,7-inch iPhone 7. Deze heeft een grotere lens gekregen, die aan de achterkant nog meer uitsteekt. De nieuw ontwikkelde 12-megapixelcamera heeft een nieuwe IPS (Image Signal Processor) in, die nog betere fotokwaliteit levert in slechts 25 milliseconde. Volgens marketingtopman Phil Schiller kunt u het beschouwen als een supercomputer voor uw camera. De frontcamera is nu 7 megapixel (voorheen 5) voor betere selfies en beschikt bovendien over automatische beeldstabilisatie. De nieuwe flitser zorgt voor vijftig procent meer lichtopbrengst.

De iPhone 7 Plus is voorzien van een dubbele camera, waarmee u nog betere foto’s kunt maken. Het gaat om een groothoek- en telefotolens, waarmee u onder andere beter kunt zoomen. Beide camera’s zijn 12-megapixel. Via een knop op het scherm kunt u wisselen tussen de groothoeklens en door twee keer te tappen activeert u de telefoto-lens. Optisch zoomen kan tot 2x, softwarematig zoomen tot 10x.


Geen 3,5mm-aansluiting meer
Apple heeft stereospeakers in de iPhone 7 en 7 Plus gestopt met verbeterde dynamische range. Zoals verwacht heeft Apple de 3,5mm koptelefoonaansluiting afgeschaft. U zult voortaan muziek moeten luisteren met Lightning-oordopjes of een draadloze Bluetooth-headset. Apple gaat EarPods met Lightning-aansluiting meeleveren bij de iPhone 7. Op het podium lieten ze ook oordopjes van JBL zien, die al werken met Lightning-aansluiting. Verder zouden er onderhand 900 miljoen Lightning-accessoires in omloop zijn, maar het kan zijn dat Apple daarbij de Lightning-oplaadkabels meetelt. Apple levert een gratis verloopstukje voor bestaande 3,5mm oordopjes mee.


Draadloze AirPods
Ze zijn direct klaar voor gebruik met al uw devices. En doet u ze in, dan maken ze meteen verbinding. Als u wat zegt, klinkt uw stem glashelder. De nieuwe AirPods zijn een unieke combinatie van eenvoud en technologie. En het resultaat is weergaloos.

Airpods.png

Instapmodel is 32GB
Apple laat u bij de iPhone 7 kiezen uit 32GB, 128GB en 256GB opslag. Daarmee vervalt voor het eerst de karige opslagmogelijkheid van 16GB. Bij de iPhone 7 Plus is het werkgeheugen (RAM) waarschijnlijk ook uitgebreid tot 3GB, maar daar heeft Apple niets over gezegd. Het betekent dat multitasking en zware grafische toepassingen soepeler lopen, maar de uitbreiding was waarschijnlijk ook nodig om te zorgen dat de dubbele camera voldoende rekenkracht heeft om meerdere foto’s te combineren. De iPhone 7 beschikt over een nieuwe processor, de A10 Fusion. Deze is voorzien van betere graphics dankzij een 6-core grafische chip. Het energieverbruik is daarbij sterk verminderd: slechts 2/3e van de A9. De iPhone 7 en 7 Plus hebben de langste batterijduur ooit.


Verkrijgbaarheid
De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zullen vanaf 16 september verkrijgbaar zijn in de eerste groep landen. U kunt het toestel bij 1Voice pre-orderen. Zodra het toestel beschikbaar is zal deze zo snel mogelijk uw kant op komen. Dit kan telefonisch via 024-7601400 of per mail via Info@1voice.nlService

Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op!

024-7601400