Verkoop van de Galaxy Note 7 tijdelijk stopgezet

  • 5-9-2016

Samsung heeft de verkoop van de Galaxy Note 7 tijdelijk stopgezet en roept verkochte toestellen terug. De actie is begonnen vanwege incidenten waarbij de accu van het toestel ontplofte. Volgens Samsung zijn er 35 incidenten geweest.

Samsung heeft de terugroepactie in een officieel statement bevestigd. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zegt onderzoek te hebben gedaan naar de voorvallen en meldt dat er tot 1 september 35 meldingen zijn geweest van problemen. Of dat in alle gevallen gaat om een ontplofte accu, heeft de fabrikant niet bekendgemaakt.

Op dit moment doet Samsung samen met zijn leveranciers onderzoek naar het ontstaan van het probleem. Om de veiligheid van klanten te waarborgen is besloten om alle Galaxy Note 7-toestellen die zijn verkocht, terug te roepen. In de komende weken wil Samsung alle toestellen vervangen. Later op vrijdag zal Samsung in samenwerking met providers daarvoor een plan opstellen. Volgens Bloomberg stopt de verkoop van het toestel in tien landen. In veel landen was de Note 7 nog niet in de verkoop gegaan. In de Benelux zou de verkoop op 9 september van start gaan, maar dat wordt waarschijnlijk uitgesteld.

Samsung Duitsland heeft bevestigd dat de Note 7 daar is uitgesteld, terwijl het Nederlandse AndroidWorld meldt dat het van retailers heeft gehoord dat het toestel pas in oktober zal uitkomen. Coolblue laat inmiddels klanten weten dat pre-orders in oktober uitgeleverd zullen worden, meldt Droidapp. Ook op GoT heeft tweaker zaizuney de mail geplaatst.

Update: Samsung Nederland meldt in een e-mail dat de verkoopdatum is uitgesteld. Klanten die de Note 7 vooruit hebben besteld, krijgen vanwege de vertraging een geheugenkaart van 128GB bij hun toestel geleverd. Er is nog geen nieuwe verkoopdatum bekend.

Samsung Note 7.jpeg


Service

Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op!

024-7601400