Samsung met opvouwbaar scherm

  • 31-5-2016

Volgens insiders zal het niet lang meer gaan duren voordat de Samsung Galaxy X gepresenteerd zal worden aan de buitenwereld. Het USP van de Samsung is haar opvouwbare OLED paneel.

Samsung brengt elk jaar twee vlaggenschepen op de markt, de Galaxy S en de Galaxy Note serie. Het lijkt erop dat Samsung in 2017 hier een serie aan toe gaat voegen. Naast de Samsung Galaxy S8 en de Galaxy Note 7 zal Samsung ook de Galaxy X op de markt gaan brengen. De Galaxy X is opvouwbare telefoon, waarbij het scherm ook dicht geklapt kan worden als een boek.

Samsung is in een rap tempo bezig om de opvouwbare OLED te produceren. De verwachting is dus ook dat Samsung ruim op tijd is voor oplevering van genoeg schermen voor de Galaxy X. Op de SID (beurs met schermen en displays) in San Francisco toonde Samsung een buigbaar, vouwbaar en rolbaar 5,7 inch Full-HD scherm met slechts een dikte van 0,3 millimeter!

Overigens is Samsung niet de enige speler in de markt die met flexibele schermen bezig is, maar omdat het Zuid Koreaanse bedrijf een behoorlijk budget heeft voor de afdeling research en development van schermen (tv, laptop, tablet, mobiel), is het aannemelijk dat Samsung weer de grootste speler zal worden met deze innovatie. Het zal wel een nek aan nek race worden, LG is namelijk ook een grote speler op het gebied van schermen en dan vooral de innovatie.

AMOLED-roll.jpg


Service

Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op!

024-7601400