Een plant die uw smartphone kan opladen

  • 2-5-2016

Opladers, we hebben ze allemaal, vaak in overvloed. Maar heeft u al een plant die uw smartphone kan opladen? Ik dacht het al, maar met Bioo Lite kan daar verandering in komen.


Bioo Lite
Het lijkt op een uit de hand gelopen schoolproject, maar het Spaanse bedrijf achter deze nieuwe uitvinding is er al geruime tijd mee bezig. De Bioo Lite is het uiteindelijke resultaat: een plant die uw smartphone kan opladen. Natuurlijk wel met een USB-aansluiting, maar de stroom die opgewekt wordt komt uiteindelijk uit de plant.Het opwekken van de energie wordt geregeld in de pot, waarin een aantal nieuwe technieken verstopt zitten. Door er water overheen te gieten en vervolgens een plant er bovenop te zetten zal het proces in werking gezet worden. De plant doet niets anders dan wat deze in een natuurlijke omgeving zou doen. Het zogenaamde proces van fotosynthese zorgt voor het opwekken van de energie.
 
                                     Bioo.png

Verwacht echter geen quickcharger, de output is 3,5 volt met 0,5A. Dit wil zeggen dat het wat langer duurt voordat een smartphone opgeladen is, maar als het toch een plant op je bureau is, waarom niet. Volgens de makers kunnen er drie ladingen per dag behaald worden, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van de capaciteit van je smartphone. Of de Bioo Lite ook goed functioneert in de praktijk, dat moet nog blijken, maar het is een interessant concept.Service

Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op!

024-7601400