4 Mythes over de accu van de Smartphone

  • 23-11-2015

De accu van een smartphone is een veelbesproken onderdeel, maar de ontwikkelingen staan niet stil. Toch zijn er nog een aantal oude opvattingen en mythes over accu's van smartphones die achterhaald zijn. Wij hebben 4 mythes voor u op een rij gezet.

1. Smartphone te lang op laden zorgt dat de accu ''overladen'' wordt
Vroeger was dit inderdaad correct, maar niet alleen de accu's zijn verbeterd, maar ook de laders. De meeste laders hebben een systeem aan boord waarbij er gezorgd wordt voor een tijdelijke stop als het apparaat opgeladen is. Als hij dan weer 2-3% verbruikt heeft, zal het toestel weer bijgeladen worden tot 100%. Het lang opladen kan wel zorgen dat de levensduur van de accu iets achteruit gaat.

2. De accu van je smartphone moet altijd helemaal leeg
Ook dit is niet waar. Sterker nog, als je accu leeg is en de smartphone dus uitvalt, dan is deze nog niet volledig leeg. Er is dan altijd nog ongeveer 10% aanwezig, waarmee onder andere de oplaadmelding op het scherm kan verschijnen. Het elke keer volledig leeg laten lopen van de accu heeft geen toegevoegde waarde. Dit verbetert de levensduur niet en is eigenlijk alleen maar frustrerend.

3. Volledig opladen voor eerste gebruik
Het volledig opladen van een nieuwe smartphone is iets van ''vroeger''. Het is zeker geen vereiste meer en dit niet uitvoeren heeft geen nadelige gevolgen voor de accu. Het wel volledig opladen overigens ook niet. Maar waarom wordt het dan wel geadviseerd in de handleiding van sommige fabrikanten? Dat heeft te maken met de kalibratie van de accu. dit start nadat het toestel voor de eerste keer 100% is opgeladen. Hier hoeft u zelf overigens niets voor te doen, smartphones starten dit proces automatisch.

4. Plaats je accu in de koelkast
DOE DIT NIET! Ook dit is een mythe en kan zelf gevaarlijk zijn. In een accu zitten veel chemicaliën en temperatuurschommelingen kunnen daar ongewenste effecten op hebben. Het is dus niet verstandig om je smartphone ( of accu ) in de koelkast te leggen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je smartphone een tijd niet kunt gebruiken, maar het levert ook niets op.


Service

Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op!

024-7601400